Nový dotaz z oblasti pracovněprávních vztahů Nový dotaz z oblasti dluhů a insolvence

Potřebujete poradit od odborníka v oblasti pracovněprávních vztahů či insolvence?
Zajistíme Vám odpověď rychle za jednotnou cenu 99 Kč.

Odpověď je zajištěna do 48 hodin, vyjma víkendů a svátků. Lhůta pro zaslání odpovědi se však může v případě složitosti dotazu prodloužit. Uváděná cena je včetně DPH. Další podrobnosti o službě v Podmínkách užívání.

Nový dotaz do volného fóra

Chcete se zeptat ostatních uživatelů diskuzního fóra? Využijte zdarma obsahových rubrik.

Odpověď zajištěna není. Odpovídají nahodile pouze uživatelé diskuzního fóra. V případě potřeby rychlé a odborné rady doporučujeme využít placené poradny.

Autor Téma: Zrušení účtu - zkušenosti  (Přečteno 5371 krát)

Offline xBhaalx

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Zrušení účtu - zkušenosti
« kdy: 13. 04. 2012, 11:06:55 »
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s rušením účtu u ČS.

Mám obyčejný účet se zůstatkem cca 4 tisíce kč. Trvalé příkazy a výplata mi již chodí do nové banky a platby přes internet i kartou taktéž provádím prostřednictvím nové banky.

Chci se tedy zeptat, jestli může dojít k nějakým překážkám při rušení účtu? Jak dlouho trvá, než se účet uplně zruší? Musím odevzat kartu?

Předem díky za odpovědi.

Reklama

• Stálý člen

Offline Patrik Chrz

• Moderátor
  • Profík
    • ICQ komunikátor - 275282557
    • Zobrazit profil
Re:Zrušení účtu - zkušenosti
« Odpověď #1 kdy: 13. 04. 2012, 12:46:55 »
Nejvetsi brzdou je karta, jeji zruseni trva v nekterych bankach az 2 mesice, zvlaste kdyz je embossovana (s reliefnim pismem).
Jinak by nemel nastat problem. Myslim, ze povinnost vracet kartu neni, proste se nahlasi jeji ztrata, i kdyz ja ji vzdy vracel.

asdfghjkl

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13. 04. 2012, 12:50:37 »
U me bez problemu. Prisel jsem na pobocku, vysedel ve fronte, 10 minut papiroval u prepazky a hotovo. Zadne obstrukce, zadna snaha o udrzeni klienta (dobra historie, splacene uvery), jen namitka, ze mam (jako lepsi klient) osobniho poradce, a mel bych to vyresit s nim. Trval jsem na zruseni okamzite na prepazce, takze se pani zeptala na duvod "proc jste se rozhodl zrusi ucet" a vse vyridila rychle a korektne k me absolutni spokojenosti.

Na uctu jsem v dobe zadosti o zruseni pro jistotu nechal cca 250,- kc z cehoz mi polovinu sezraly nejake poplatky (zrejme konecny vypis, ucet jiz nebyl pouzivan). Aktivni platebni karta nebyla vubec zadny problem. 2 tydny pred tim jsem ji uz stejne nevyuzival.

Offline xBhaalx

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 16. 04. 2012, 07:27:12 »
Děkuji za odpovědi.

Jako dlouhodobý klient ČS mám též svého firemního poradce (který se mi snažil 10 sekund po potřesení rukou vnutit hypotéku, jak je super výhodná), takže předpokládám, že se mě budou při rušení účtu snažit poslat za ním.

Kartu pro jistotu odevzdám, nechci žádné problémy. Jinak mi šlo především o to, abych tam měl nějaký zůstatek a oni mi odečetli všechny možné poplatky a zbytek poslali do mé nové banky. Nerad bych se nějak dostal do mínusu kvůli poplatkům za zrušení účtu (a asi i vedení, jelikož předpokládám, že to nezruší hned, viz příspěvek pana Chrze, že to může trvat i 2 měsíce kvůli kartě)

asdfghjkl

• Host
« Odpověď #4 kdy: 16. 04. 2012, 08:16:52 »
Uprimne, toto bych si asi libit nenechal. Banka dle meho nazoru nema narok vest svevolne dal ucet, jediny smerodatny udaj jsou Obchodni podminky. kde muze byt vypovedni lhuta uvedena. VOP Ceske sporitelny definuji vypovednu lhutu v delce trvani "do konce kalendarniho mesice" od podani vypovedi. Tzn podam-li vypoved 20. dubna, ucet zanikne k 30 dubnu. Zadne obstrukce s tim, ze dalsi dva mesice klient musi platit poplatky jen proto, ze mel k uctu kartu nejsou akceptovatelne.

Reklama

• Stálý člen

Offline xBhaalx

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. 04. 2012, 09:48:17 »
To by mě taky zajímalo. Chci si ten účet zrušit ještě do konce měsíce, tak jestli si k 30. dubnu strhnou poplatky za vedení účtu a zbytek mi pošlou do nové banky a tím pro mě Česká Spořitlena nadobro skončila, anebo se budou snažit o nějaké machinace jak ze mě ještě něco vytřískat a zrušení účtu co nejdéle oddalovat. Sám sem zvědav.

Radši ne

• Host
« Odpověď #6 kdy: 16. 04. 2012, 10:43:36 »
mě třeba překvapilo rušení účtu u mbank. zašla jsem do stánku, vyplnila žádost o zrušení. karta v té době přestala platit. a nová už mi nepřišla. poté mi akorát přišla sms o deaktivaci internetbankingu, ale jinak žádný dopis ani info, že byl účet skutečně zrušen, tak ani nevím, jak na tom jsem

Offline xBhaalx

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16. 04. 2012, 10:59:30 »
No ještě k tomu internetbankingu .... předpokládám, že se zrušením účtu se předpokládá i zrušení kompletně všech služeb? Nebo je musím upozornit i nato, aby mi zrušili SERVIS24 za který si též účtují poplatky?

asdfghjkl

• Host
« Odpověď #8 kdy: 16. 04. 2012, 12:55:48 »
V pripade "osobniho uctu ČS" je Servis24 volitelna sluzba u uctu. Logicky zanikne spolu s uctem. Na druhou stranu, pokud u banky zustava nejaky dalsi produkt (penzijko, stavebko, kreditka, ivestice,....) lze pozadat na prevedeni na Servis24 START. To je osekana verze IB pro tyto produkty. V praxi v tom neni zadny rozdil, jen IB neni dostupny bezny ucet (ktery stejne potom nemate).

Karel

• Host
Nekalé jednání při rušení účtu u České spořitelny
« Odpověď #9 kdy: 25. 04. 2012, 11:26:24 »
Nedávno jsme já a přítelkyně postupně rušili účty u České spořitelny. V obou případech nám bylo (pokaždé jinou pracovnicí) sděleno, že výpověď trvá 14 dní. Bohužel, přítelkyně to podepsala, takže jí to stálo dalších 70 korun poplatku za další měsíc. Já jsem odkázal na bod všeobecných podmínek 11.1. kde se píše, že výpověď je platná k poslednímu dnu měsíce kdy byla doručena. A najednou se přístup pracovnice změnil a podepsala se dohoda, že se účet ruší v ten den.

Domnívám se, že tímto pracovníci banky porušují bod 5.11 všeobecných obchodních podmínek, kde se píše:
Po dobu trvání smlouvy o Platebním účtu uzavřené mezi Klientem a Bankou je Banka povinna poskytnout Klientovi
na jeho žádost obsah smlouvy o Platebním účtu a další informace o smlouvě o Platebním účtu (zejm. o změnách
smlouvy, době jejího trvání, o právu Klienta vypovědět smlouvu,....

Vzhledem k tomu, že účty u ČS jsou rušeny ve velkém množství, může spořitelna tímto nekalým chováním získat miliony korun na dalších poplatcích.

petr

• Host
« Odpověď #10 kdy: 25. 04. 2012, 17:12:42 »
Zkušenosti jen ty nejlepší. Rušil jsem na pobočce sporožiro (něměl jsem sice platební kartu...), účet byl zrušen týž den a peníze byly v jiné bance druhý den. Nestrhli si nic. Vypověděl jsem penzijko předposlední lednový pracovní den, 1.února již byl účet zrušen (přestože výpovědní lhůta je dva měsíce! Ale já již od 1.února měl penzijko u jiné banky protože jsem si neuvědomil, že nelze mít dvě smlouvy o penzijním připojištění souběžně, ani když je jedna vypovězena. Místo aby mi způsobili potíže, odpustili mi výpovědní lhůtu, provedli vyúčtování a všechny peníze vyplatili ještě v únoru). U zděděného stavebního spoření matky jsem jí kdysi z neznalosti poradil, aby na pobočce ČS podala pokyn, který by ji připravil o státní podporu. Pracovníci Stavební spořitelny ČS pak našli formální pochybení pro které pokyn neprovedli, oznámili to matce písemně, a při mém telefonickém dotazu mi "naznačili" jak správně postupovat, aby nepřišla o státní podporu na zděděném účtu. To se myslím také v dnešní době často nestává.

petra

• Host
« Odpověď #11 kdy: 16. 05. 2012, 11:21:59 »
Chtěla bych se zeptat,řušila jsem si účet u ČS vše proběhlo v pořádku,jen mi zůstala karta a ted nevím co s ní.Říkali,že mi mají ohledně té karty volat,ale nikdo mi nevolat,takže ted nevím jestli jí mám vratit nebo je to jedno?

Platby GoPay