Nový dotaz z oblasti pracovněprávních vztahů Nový dotaz z oblasti dluhů a insolvence

Potřebujete poradit od odborníka v oblasti pracovněprávních vztahů či insolvence?
Zajistíme Vám odpověď rychle za jednotnou cenu 99 Kč.

Odpověď je zajištěna do 48 hodin, vyjma víkendů a svátků. Lhůta pro zaslání odpovědi se však může v případě složitosti dotazu prodloužit. Uváděná cena je včetně DPH. Další podrobnosti o službě v Podmínkách užívání.

Nový dotaz do volného fóra

Chcete se zeptat ostatních uživatelů diskuzního fóra? Využijte zdarma obsahových rubrik.

Odpověď zajištěna není. Odpovídají nahodile pouze uživatelé diskuzního fóra. V případě potřeby rychlé a odborné rady doporučujeme využít placené poradny.

Autor Téma: KZP1  (Přečteno 3168 krát)

Eva Plášková

• Host
KZP1
« kdy: 27. 04. 2012, 17:41:52 »
V roce 1999 jsem si založila tohle ŽP s platbou 250 Kč/měsíc. Moje životní situace se ale od té doby změnila, a tak řeším, zda pojištění zrušit, změnit, nebo úplně vyměnit pojišťovnu. A vzhledem k tomu, že pojišťovákům nevěřím, obracím se na vás, kteří tomu rozumíte a jste ochotni poradit.
Mám 3 děti, jsem rozvedená, zatím na RD. Zvažuju, zda sjednat společné pojištění i s dětmi (např. Rytmus od Allianz), nebo pojištění jen navýšit - i když víc jak 500 Kč se mi do ŽP "vrážet" nechce, finančně si vyskakovat nemůžu. Lze přes ŽP děti zajistit pro případ, že se mi něco stane?
Díky za radu.

Reklama

• Stálý člen

játyon

• Host
Re:KZP1
« Odpověď #1 kdy: 27. 04. 2012, 22:54:10 »
To je snůška keců, co Evičko....Vlastně ty to nevíš.

Osobní pojištění za 250 Kč měsíčně je k ničemu, pojistné částky jsou tak leda k vytření zadku. Zruš to a kup děckám nějaký dobroty, uděláš líp.

Má pojištění sloužit k zajištění dětí? Potom pozor na to, kdo se bude o děcka starat po tvý smrti. Nebude to náhodou jejich biologický fotr?

Aleš

• Host
« Odpověď #2 kdy: 07. 05. 2012, 16:09:34 »
Milá Evo,

co přesně znamená "něco se mi stane", protože to je to zásadní, podle čeho by se měla pojistka sestavit.  Protože když by jsi třeba chtěla zabezpečit děti v nejhorším případě. (smrt) Musíš započítat,že děti dostanou sirotčí důchod, dále že je někdo bude zaopatřovat ( druhý rodič,příbuzenstvo) a teď bude jen na Tobě kolik by jsi jim ještě přidala.   Když by jsi je chtěla zaopatřit na tvoji nemoc,úraz, invaliditu, vždy si nejprve spočítej kolik dostaneš od státu. Pak si řekni kolik by jsi chtěla mít reálně a rozdíl mezi tím co chceš a co dostaneš od státu si dej do pojistky.
KZP1 co dnes máš je dobrá na zhodnocení peněz,ohledně nastavení bych j musel vidět jestli je to dobré.

Ps.: hlavně se nenech opít rohlíkem od prvního člověka co Ti bude vnucovat jakoukoli smlouvu. Smlouva by měla odrážet tvou situaci dnes a myslet trochu i na budoucnost a hlavně aby byla bez zbytečností které Tě neochrání a Ty budeš jen za ně platit.

Pokud by jsi chtěla radu před tím než něco podepíšeš,jestli je to ok, tak mi napiš na mousenet@seznam.cz

játyon

• Host
« Odpověď #3 kdy: 07. 05. 2012, 20:03:45 »
Smlouvu není třeba vidět, za těch pár korun se rozumné pojištění nekoupí. Pro Evu coby samoživitelku je KZP k ničemu, je to rigidní produkt a ona potřebuje, aby měla k penězům přístup kdykoli.

Eva Plášková

• Host
« Odpověď #4 kdy: 08. 05. 2012, 19:09:55 »
Aleši, už jsem se rozhodla KZP1 zatím nechat v původním znění, časem ji možná zruším, ale měnit nic nebudu a děti pojišťovat taky ne. Každopádně díky za info!

Reklama

• Stálý člen

NFK

• Host
« Odpověď #5 kdy: 17. 08. 2012, 09:04:47 »
Musíte ale myslet na to co kdyz se dítěti něco stane zlomí si ruku apod. Máte někde připravené peníze na nemocnici a všechny poplatky s tím spojene. V dnešní době se za vše platí.

Kryštof Kala

• Host
« Odpověď #6 kdy: 01. 09. 2012, 19:21:36 »
Pokud by se už jednalo o situaci, kdy by dítě mělo úraz, tak je tisíckrát lepší dávat si peníze bokem než být pojištěnej na denní odškodnění. I kdyby to měla být částka, kterou by člověk platil na pojištění. Vyjde to líp.

Mirek

• Host
« Odpověď #7 kdy: 28. 01. 2013, 12:14:22 »
Pokud ještě někdo v současné době KZP1 má, tak už bych se ho určitě nezbavoval (a ani neměnil za jiný s jinými podmínkami). Tato smlouva byla až do dnešních dní poměrně ztrátová, ale to bývají v podstatě všechny životky. Vzhledem k úroku, který je na této smlouvě velmi slušných 4-5%, je to v současné době velmi dobrý spořící produkt do budoucna. Výpomědní lhůta pro vložené prostředky je 6 týdnů (může být i kratší, ale tam jsou potom sankce 0,5% za každý týden z naspořené částky). Já osobně mám smlouvu 12 let. Úložky 310 Kč. Prostou matematikou mi vychází, že už jsem tam naposílal 44.000, ale stav konta je pouze 32.000. Nicméně přírůstky z pojištění se zvyšují a výnos z úroků je taky stále vyšší, tak bych už na té smlouvě měl být zhruba do 8mi let na inflační nule. Zpetně bych si tu smlouvu určitě neuzavíral, ale když už ji mám, tak teď by ji rušit byla naprostá hloupost.

Platby GoPay