Nový dotaz do volného fóra

Chcete se zeptat ostatních uživatelů diskuzního fóra? Využijte zdarma obsahových rubrik.

Autor Téma: Student se dvěma zaměstnavateli (ne současně)  (Přečteno 3300 krát)

David2620

• Host
Student se dvěma zaměstnavateli (ne současně)
« kdy: 21. 02. 2023, 16:13:31 »
Dobrý den,

měl bych dotaz. Během roku jsem pracoval pro dva zaměstnavatele (nikoli současně), u obou jsem podepsal prohlášení, ale u jednoho z nich je měsíční částka pod 10 000Kč. Musím podávat daňové přiznání? Resp. pokud ano, tak ho musím podat za oba zaměstnavatele, nebo stačí jen za toho přes 10 000Kč? U toho co jsem si vydělal do 10 000 Kč mi tvrdí, že daňové přiznání podávat nemusím, ale někde jsem četl, že pokud si za celý rok vydělám více jak 15 000Kč, tak ho musím podat za oba zaměstnavatele.

Děkuji za rady

P.S. Obě z prací byli DPP
« Poslední změna: 21. 02. 2023, 16:31:53 od David2620 »

Reklama

• Stálý člen

Lada

• Host
Re:Student se dvěma zaměstnavateli (ne současně)
« Odpověď #1 kdy: 23. 02. 2023, 09:37:12 »
Pokud jste měl během roku 2022 příjmy pouze ze zaměstnání, přičemž vaše dvě různá zaměstnání se nepřekrývala, tak vám opravdu nevznikla povinnost podat daňové přiznání. Je přitom jedno, jak velkou jste v tom zaměstnání pobíral mzdu. Ten limit 15.000 Kč se týká trochu něčeho jiného.

Pokud byste však to daňové přiznání přece jen podat chtěl, musel byste do něj uvést veškeré své příjmy za rok 2022, tedy od všech zaměstnavatelů, které jste v tom roce měl.

Platby GoPay