Vážený/á "já",
nemyslím si, že jsem problémový klient. Normálně pracuji, na české poměry slušně vydělávám, své závazky splácím. Dostal jsem se ale do situace, kdy jsem potřeboval na krátkou dobu "zalepit" díru v rozpočtu, což se vám zřejmě nikdy nestalo a nestane.
Podmínky společnosti Acema jsem samozřejmě četl. Kolik stojí změna hypotéky u banky vím také, každopádně žádná banka vám z roku na rok nezvedne dvojnásobně úrok a další rok znovu a znovu. Težko říct, za koho kopete, ale za tým "spotřebitel" asi ne, protože potom by jste při vaší očividné informovanosti měl odpověď i na toto. A jak jste si určitě všiml, nejsem první, komu se to stalo. Pokud vás nezaráží ani historie této společnosti a to, že nabízejí peníze pod dalšími různými jmény, je to v pořádku. Je to byznys a vydělat chce každý, jsou ale situace, kdy je člověk pod tlakem a prostě věci musí "nějak" řešit. Není to o mojí, nebo vaší inteligenci.
Pokud většina lidí odsuzuje nenažranost bank za nesmyslné poplatky, jak si potom stojí podobné společnosti, když mají hodně klientů, tedy i těch nespokojených? Zřejmě se za pár let zase přejmenují a byznys pofrčí dál. OK, ale beze mě, i když možná s vámi.
S pozdravem, Libor Dolák