Moje zkušenost z května tohoto roku se způsobem řešení reklamace autobazarem Auto ESA
Takto se zachová prodejce Auto ESA při podání reklamace:
Podáte reklamaci přes online formulář, hned následující pracovní den Vám odejde ze společnosti Auto ESA doporučený dopis, že Vaši reklamaci zamítají – nikdo neví příčinu problému a nemůže tedy posoudit, zda mám na reklamaci skryté vady nárok (po ujetí cca 2000 km bez varování kontrolek nebo alespoň naznačené ztráty výkonu přestal běžet motor a auto bylo odtaženo do autorizovaného servisu).
Po zaslání dopisu, ve kterém zamítnutí reklamace neuznávám (protože ve výpisu z řídící jednotky, který jsem obdržel z autorizovaného servisu, nic takového jako důvod, pro který byla reklamace zamítnuta, nevyplývá, což mi potvrdil i technik, který výpis jednotky pořizoval) a ve kterém opětovně reklamuji nepojízdnost vozidla, následuje velké dlouhé arogantní ticho.
A toto je podle Auto ESA vyřízená reklamace!!!
Vyřešit reklamaci na vadné zboží je povinností každého prodejce. V Obchodním zákoníku je jasně psáno:
Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí.
Mě ale přijde jako výsměch zákazníkovi hození reklamace do koše, když ani autorizovaný servis přesně neví, kde je problém, a absence alespoň náznaku slušnosti spočívající v odpovědi na dopis, nehledě na to, že ze zákona má každý prodávající povinnost odpovědět na reklamaci do 30 dnů.
V Auto ESA mají asi schopné kancelářské pracovníky, se schopností diagnostiky pomocí křišťálové koule (popř. dopředu připravených odpovědí, protože asi o tom autě vědí něco víc než kupující) a podnikovou politiku: zákazníku zaplatil si, tím si provedl přeměnu zákazníka v otravného otrapu a dokud nebudeš dostatečně dlouho otravovat, nepřivedeš právníky (cha cha to je peněz, co?), tak odpal. Pokud jste dočetli až sem, jedna rada - než navštívíte bazar Auto ESA za účelem koupě ojetého vozu, dlouze přemýšlejte. Já musel dojít k poznání, že bez soudního znalce, právníka a následně soudu se zřejmě neobejdu. Koupi zdar!!!